Content

Hem

Nyheter

Produkter

Vetenskapliga principer

FAQ

Massmedia

Diskussioner

Kontakta oss

Om ossEdge

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kuzmin Ski Technology AB

Alate Grip™

Patentnummer SE533189 (C2)

Även publicerad som: SE0802025 (A), WO2010036187 (A1) and PCT/SE2009/051039.

Alate Grip

Utveckling:

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Get DivX player

Get DivX player

YouTube

DivX (avi) HD format (DivX, 117 MB)

Demonstration (WMV, 9,3 MB)

Demonstration (DivX, 13,6 MB)

Demonstration (3gp, 3,9 MB)

Observera!: I filmen presenteras Alate Grip™ under skejtteknik, men handtagen fungerar lika bara om inte bättre när man åker klassiskt. Speciellt vid stackning märker man en extra drift.

Order

Vänster arm

Alate Grip™ är ett helt nytt sätt att överföra kraft från hand till skidstav. Med en traditionell handrem länkar AB och BC (från axeln till handleden) är engagerade för att skapa och överföra kraft till skidstav. Länken CD (hand) är inte inblandad. Med Alate Grip™ genom att engagera hand (involvera mer muskelgrupper) kan vi ge mer tryck under längre tid (punkt α har en högre amplitud under rörelse än β), och vi behöver inte slösa energi för att sträcka ut handremmen.

Alate Grip handtag

Alate Grip™ är en kompromisslös design som kommer att effektivisera din skidåkning, men som med alla andra kompromisslösa ting krävs det tid för träning och anpassning. Glöm inte detta och döm inte Alate Grip™ för tidigt.

Enligt (Heil et al., 2004) Yoko 232 handtaget med tumstöd bidrar till en högre uteffekt vid stakning i jamförelse med traditionella handtag. Yoko 232 har varit rätt så populär bland elitskidåkare tidigare, och även i dag kör Kristina Šmigun-Vähi med denna design.

Handrem i Alate Grip™ konstruktion är avsaknad, och i stället finns ergonomiskt stöd för handen. Detta förhöjer handtagets effektivitet ytterligare.

References

HEIL, D. P., ENGEN, J. & HIGGINSON, B. K. 2004. Influence of ski pole grip on peak upper body power output in cross-country skiers. European Journal of Applied Physiology, 91, 481-487.

Viktigt vid användning

Correct Use 01

Correct Use 02

Correct Use 03

När du belastar stavar, största delen av belastningen (95-100%) ska läggas på tumstödet. Stödet för handflata ska fungera enbart som ett extra stöd för ökat komfort och kontroll.

Correct Use 04

Om ni fortfarande märker, att er hands kontakt med det extrastödet har en mindre bekväm karaktär, om ni får skarvsår i kontakt område, då ska ni göra följande:

  1. Kontrollera, att största delen av belastningen (95-100%) ska läggas på tumstödet;
  2. Med att söka rätt position kan man vrida greppet:

Rotation

För att uppnå den perfekta positionen för den extrastödets ”näbb”:

Etra support

Men om alla ovannämnda åtgärder inte hjälper, kan man ta till våldet och utforma den extrastödet enligt sin egen anatomi. Detta gör man ganska enkelt med en stadig och vass kniv.

Mora kniv