Kuzmin™ 018 Plus (+) Blade

73269098

Ny produkt

Kuzmin™ 018 Plus (+) Blade. Med aggressive eggs geometri! Med extremt noggrant slipade eggar.

Mer detaljer

412,00 kr exkl. moms.

Lägg till i önskelistan

Mer information

Kuzmin™ 018 Plus (+) Blade. Med den aggressive eggs geometri för ett effektivt resultat.

Nya 018-modellen har extremt noggrant slipade eggar. Extremt noggrant slipade eggar för att få optimala grader. En grad är en nyckel till en väl fungerande sickel.

För optimal struktur vid varmare temperaturer finns fördelar med en grövre yta. Plus ger samma random struktur som Universal men djupet i strukturen blir betydligt större/grövre. Positiv effekt då större mängd luft kan snabbt komma in i strukturer (luftning). Effektivast struktur vid +3 grader och varmare. Vid blöt snö bör du även använda ett strukturverktyg (rillverktyg), tex XRiller, för maximalt glid. Även själva stålsicklingen går mycket snabbare med denna sickel.

Designen är annorlunda i jämförelse med våra 011 och 014 stålsicklar: De har fyra eggar; Blade-018 har två eggar.

Det är en ganska svårt att få alla fyra eggar (Kuzmin™ 014) lika skarpa, på grund av slipskivans rotation och sicklarnas geometri.

Genom den nya geometrin är det möjligt att slipa båda eggar av Blade-018 ganska lika och med mycket liknande grader på alla Blade-018.

En annan viktig anledning till att gå vidare med Blade-018 designen är att spara på materialet (HSS). Hittills, stålsicklarna är ett engångsverktyg. Dock med en ny design minskar vi vikten (massan) på den icke återanvändbar del av Kuzmin™ 018 Ski Scraper - Blade. Genom denna minskning, blir våra nya stålsicklar ännu miljövänligare.

Vårt nya fodral för Blade-018 tillverkad av ett naturligt tyg med en vattenbaserad färg logotyp. Allt det gör ett värdefullt bidrag till att skydda miljön.

Tillbehör