Kuzmin™ 018 Universal (U) Blade

73269098

Ny produkt

Kuzmin™ 018 Universal (U) Blade. Med effektiv eggs geometri! Effektivast struktur vid: +3 till -12 grader.

Mer detaljer

412,00 kr exkl. moms.

Lägg till i önskelistan

Mer information

Kuzmin™ 018 Universal (U) Blade. Med den optimala eggs geometri för ett effektivt resultat.

Nya 018-modellen har extremt noggrant slipade eggar. Extremt noggrant slipade eggar för att få optimala grader. En grad är en nyckel till en väl fungerande sickel.

För optimalt glid finns det en fördel med ett slumpmässig (random) mönster. Detta är bekräftat genom flera tribologiska studier. Effektivast struktur vid: +3 till -12 grader. Det går även använda ett strukturverktyg (rillverktyg), tex XRiller, för maximalt glid.

Designen är annorlunda i jämförelse med våra 011 och 014 stålsicklar: De har fyra eggar; Blade-018 har två eggar.

Det är en ganska svårt att få alla fyra eggar (Kuzmin™ 014) lika skarpa, på grund av slipskivans rotation och sicklarnas geometri.

Genom den nya geometrin är det möjligt att slipa båda eggar av Blade-018 ganska lika och med mycket liknande grader på alla Blade-018.

En annan viktig anledning till att gå vidare med Blade-018 designen är att spara på materialet (HSS). Hittills, stålsicklarna är ett engångsverktyg. Dock med en ny design minskar vi vikten (massan) på den icke återanvändbar del av Kuzmin™ 018 Ski Scraper - Blade. Genom denna minskning, blir våra nya stålsicklar ännu miljövänligare.

Vårt nya fodral för Blade-018 tillverkad av ett naturligt tyg med en vattenbaserad färg logotyp. Allt det gör ett värdefullt bidrag till att skydda miljön.

Tillbehör