Kuzmin™ Universal (U) Holder Visa större

Kuzmin™ Universal (U) Holder

95061900

Ny produkt

Kuzmin™ Universal (U) Holder. 

Mer detaljer

296,00 kr exkl. moms.

Lägg till i önskelistan

Mer information

Kuzmin™ Universal (U) Holder

Med den nya eggs geometri för ett mer effektivt resultat. För optimalt glid finns det en fördel med ett slumpmässig (random) mönster. Detta är bekräftat genom flera tribologiska studier. Effektivast struktur vid: +3 till -12 grader. Det går även använda ett strukturverktyg (rillverktyg), tex XRiller, för maximalt glid.

Designen är annorlunda i jämförelse med våra tidiga stålsicklar: Alla tidiga sicklar har fyra eggar; Blade-017 har två eggar.

Det är en ganska svårt att få alla fyra eggar (Kuzmin™ 014) lika skarpa, på grund av slipskivans rotation och sicklarnas geometri.

Genom den nya geometrin är det möjligt att slipa båda eggar av Blade-018 ganska lika och med mycket liknande grader på alla Blade-018.

En annan viktig anledning till att gå vidare med Blade-018 designen är att spara på materialet (HSS). Hittills, stålsicklarna är ett engångsverktyg. Dock med en ny design minskar vi vikten (massan) på den icke återanvändbar del av Kuzmin™ 018 Ski Scraper - Blade. Genom denna minskning, blir våra nya stålsicklar ännu miljövänligare.

Universal (U) Holder

Den tvådelad design av nya Kuzmin™ 018 Stålsicklar ger oss möjlighet att tänka på mer ergonomiskt grepp genom en hållare – Universal (U) Holder. Hållarna är tjockare, högre och bredare i jämförelse med Kuzmin™ 014 sicklar. Men ändå, hållaren tillför liknande vinklar mot skidbelaget. Således, någon, som redan är bekant med vår Kuzmin™ 014 sickel, kommer att kunna direkt bruka den nya 018 modellen.

014 vs 018

  1. Kuzmin™ 018 Plus är mycket mer aggressiv, mer kraftfull och effektiv. Var försiktig. Inget behov av att trycka ned sickeln! Dessutom gör Kuzmin™ 018 Plus påtagligt djupare slumpmässiga strukturer;
  2. Kuzmin ™ 018 Universal är mer effektiv. Emellertid, den skidbelags topografin efter behandlingen mycket lik 014 modellen;

Tillbehör