FP-014 Drum

95061900

Ny produkt

Kuzmin™ FP-014 Drum

Vår nya produkt Kuzmin™ FP-014 Drum 011 är en innovativt enkel anordning som gör en mycket tunn fluoropolymer beläggning och samtidigt pressar ner och utjämnar skidbelaget med extrem hög effekt. FP-014 Drum är en vidareutveckling av vår egen FP Drum.

Använd alltid skyddsglasögon!Använd alltid skyddsglasögon!

 

Mer detaljer

Denna produkt finns inte längre i lager

1 039,20 kr exkl. moms.

Lägg till i önskelistan

Mer information

Kuzmin™ FP-014 Drum (Fluoropolymer beläggning av skidbelag)

FP-014 Drum är en vidareutveckling av vår egen FP Drum. Den perforerad yta gör att FC beläggningen blir jämnare, och jobbet går smidigare.

Eftersom det inte möjligt att få skidor med fluoropolymer belaget, kan vi försöka belägga befintligt skidbelag med några lämpliga fluoropolymer föreningar. Men det vanliga sättet att applicera glidvallor (smältande med järn) inte skulle fungera, UHMW fluorpolymerer smältpunkt är ca 330 °C, medan smältpunkt av belagmaterial UHMWPE är cirka 135 °C.
Men om vi jämför slitstyrka av UHMWPE med slitstyrka av UHMW fluorpolymerer, fann vi att fluorpolymerer är ungefär fem gånger mindre slittåliga. Därmed kan vi försöka att utnyttja en annan metod - gnugga i. Alltså, om vi gnuggar tillräckligt kraftfull fluoropolymer förening i, kan vi få en fluoropolymer hinna på skidornas glidyta.

Vi fick en mycket tunn fluoropolymer beläggning med utmärkt hydrofobi och mycket god slitstyrka. Våra glidtester visar en förbättring med ca 2,5% (kortare glidtid nedför) i jämförelse med stålsicklade skidor. Efter 3 timmars skidåkning på kall (-12 °C) torr snö, vi kan inte märka något slitage av FPC.

Metoden kan användas även för stenslipade skidor. Vi testade det på nyslipade torra belaget. Efter FPC behandling ytan ser väldigt glänsande, skidor har bra glid, och efter 5 timmars skidåkning på kallt (-8 °C) torr snö, vi kan inte märka något slitage av FPC

För detaljer se http://www.kuzmin.se/pgs/fp014_drum_sv.html och demofilm

OBS!: Vi rekommenderar en vinkelslip med variabel hastighet. T.ex. Bosch GWS 6-115E.

Glöm inte att skruva FP-014 Drum riktigt tätt på vinkelslipsspindeln!

Använd alltid skyddsglasögon!Använd alltid skyddsglasögon!

Tillbehör