HSA-017 Brush

95061900

Ny produkt

Kuzmin™ HSA-017 Brush

Kuzmin™ HSA-017 Brush är nästa generation av roterande borstar. Den rengör och utjämnar skidbelaget väldigt effektivt men ömt. Kuzmin™ HSA-017 Brush är en vidareutveckling av vår egen HSA-014 Brush. HSA-017 Brush har lite tunnare och betydligt längre strålar.

HSA-017 Brush fungerar väldigt bra även på glidvallade skidor.

YouTube

Använd alltid skyddsglasögon!Använd alltid skyddsglasögon!

 

Mer detaljer

1 036,00 kr exkl. moms.

Lägg till i önskelistan

Mer information

Kuzmin™ HSA-017 Brush

Vår nya produkt Kuzmin™ HSA-017 Brush (High Speed Abrasive Brush – höghastighets borste med abrasiva/nötande borst) är nästa generation av roterande borstar. Den vanliga roterande borsten är utformad för att kopplas till en elektrisk borrmaskin med chuck. Vanligtvis sådan lösning kan inte ge mer än 2900 v/min och åtföljts av betydande excentriska vibrationer.

Kuzmin™ HSA-017 Brush är en vidareutveckling av vår egen HSA-014 Brush. För att nå en bättre finish har HSA-017 Brush lite tunnare och betydligt längre strålar.

Kuzmin™ HSA-017 Brush är avsedda att fästas på en vinkelslip. Till vinkelslip med de vanligaste M14 spindel. Lösningen ger upp till 12000 v/min och praktiskt total avsaknad av excentriska vibrationer. Borstens strålar är tillverkade av högkvalitativ nylon impregnerat med silikonkarbidpartiklar.

Därför denna kombination - hög rotationshastighet och mjuka men abrasiva nylonborst rengör skidbelaget väldigt effektivt men ömt. Vill man fräscha upp glidytan på sina skidor, men vill inte stålsickla dem, då får man nytta av borsten. Och mycket mer.

Glidet av ett par goda snabba skidor är resultat av ett enkelt smörjmedel - vatten. Vattenhinna kan vara alltför tunn för att ge en tillfredsställande skidglid om vädret är riktigt kallt. Under torr kall snö förhållanden vi måste göra allt för att utnyttja tillgänglig smältvattenfilm så effektiv som möjligt. Av denna anledning har vi för uppgift minimera ojämnheter på skidbelaget.
Vill man minska glidytans ojämnheter, men vill inte köra med FP-014 Drum, då får man nytta av borsten.

Ett annat användningsområde Kuzmin™ HSA-017 Brush är behandling av stenslipade skidor. Ett kardinalt sätt att vara av med ludd och gråvita zoner på skidbelaget är stålsicklingen. Men även HSA-017 Brush kan hjälpa rätt så bra med ovannämnda problem.

  • Observera! Den roterande borsten måste hållas i ständig längsgående rörelse. Rörelse kan vara mycket långsam, det kan vara oscillationsrörelse. Men det måste vara rörelse. Stanna aldrig.
  • Pressa inte borsten mot belaget. Trycket ska vara minimalt.

Fast vi inte rekommenderar at glidvalla skidor, måste vi påpeka att Kuzmin™ HSA-017 Brush fungerar väldigt bra även på glidvallade (paraffinerade) skidor.

Glöm inte att skruva HSA-017 Brush riktigt tätt på vinkelslipsspindeln!

Använd alltid skyddsglasögon!Använd alltid skyddsglasögon!

Tillbehör